FENG SHUI – Savjeti za vjenčanje

Contact
November 19, 2013   //  

Ako ste u fazi priprema za vjenčanje, pogledajte što Feng Shui kaže, na što treba obratiti pažnju za najljepši dan u životu i sretnu budućnost…

 

Sigurno Vas je “zaboljela glava” zbog planiranja Vaše svadbe i bezbroj pitanja vezanih za datum vjenčanja, slavlje, broj gostiju, te da li će se gosti iz urbane “ludnice” prilagoditi gostima iz dobrog, dragog sela? Pitate se, kakva muzika, koju salu odabrati, frizura, i naravno kakva vjenčanica?

Na “drugoj strani svijeta” kineske djevojke udaju se u crvenoj vjenčanici, koja se zove KUA, a ukrašena je prekrasnim nakitom, biserima, kristalima, simbolima obostrane sreće, izvezena zmajevima, itd. Po mladenku se dolazilo sa crvenom nosiljkom. U novije vrijeme Kua je (ponekad) zamijenjena crvenom haljinom od svile, a po mladenku se dolazi crvenim automobilom.

 

Po vjerovanju, na vjenčanju treba nositi nešto novo, nešto staro, nešto posuđeno i nešto plavo.

Nešto novo predstavlja  zdravlje, sreću, uspjeh u budućnosti I putovanje u novi život koji mladenci započinju na dan svog vjenčanja. Novo zapravo I ne bi trebalo biti problem. Novo može biti sama vjenčanica, ali kako dosta mladenki unajmljuje vjenčanice, više se odlučuju da donje rublje za koje je malo vjerojatno da će biti posuđeno. Novo mogu biti vjenčane cipele Ili kakav detalj u kosi.

 

Nešto staro ima simboliku trajnosti I uglavnom je to neki  komad nakita koji je u obitelji već nekoliko generacija. To može biti kakva ogrlica, narukvica pa čak I prsten. Možda će vam vaša majka ili svekrva dativeo koji je nosila na dan svog vjenčanja, a koji ćete moći ukombinirati u svoj style.

 

Nešto posuđeno se uglavnom uzima od već sretno udanih žena koje time ‘posuđuju’ sreću za ulazak u brak. Vrlo je bitno vratiti posuđenu stvar kako se ne bi narušile dobre želje. Simbolika posuđenog je zapravo podrška koja se pruža mladencima na dan njihova vjenčanja I dalje u njihovom životu.

 

Nešto plavo je sitnica koja se uglavnom skriva jer teško da će se takav detalj uklopiti u kombinaciju koju mladenka odabere pa se uglavnom radi o podvezici ili nekom drugom detalju donjeg rublja. One odvažnije će istaknuti tu plavu boju noseći neki detalj na glavi, kombinirajući podsuknju vjenčanice u plavoj boji I odabirom plavih cipela. Plava boja simbolizira odanost, čistoću I vjernost.

 

Ovdje ću navesti nekoliko malih, jednostavnih Feng Shui savjeta da lakše rješite dilemu:
- možda ne bi bilo loše da se umjesto bijele vjenčanice odlučite za boju šampanjca ili svijetlo ružičastu;
- vjenčani buket da bude napravljen od magnolija, jer ovaj cvijet simbolizira žensku ljepotu i bračnu sreću;
- drugi prijedlog za vjenčani buket je da ga napravite kombinirajući boje pet elemenata čime biste postigli sjajan energetski efekt i zadivili sve prisutne.

Boje pet elemenata su : crvena – predstavlja vatru, plava je voda, zelena – drvo, bež i žuta predstavljaju zemljani element, a bijela i zlatna su boje metala.

Bilo bi dobro da je sala četvorokutnog oblika i da je za svoje slavlje sredite po Feng Shui principima. Položite ba-gua mapu na prostor sale (nacrtajte salu, podijelite je na 9 jednakih dijelova-sektora, označite brojeve). Ulazna vrata u salu mogu biti u sektoru 8, 1 ili 6 Feng Shui mape. Najprije obratite pažnju na ulazna vrata. Ušće chi-ja treba biti slobodno, da ga ništa ne blokira. Uklonite sve što bi eventualno smetalo prilikom ulaska u salu. Ukrasite i osvijetlite ulazna vrata. Izaberite stolove ovalnog, okruglog ili osmerokutnog oblika, a svakako izbjegavajte stolove sa oštrim kutovima. Postavite stolove u obliku potkovice, a stol za mladence može biti smješten u sektor 9 (ugled).

 

Simbole, pribor za jelo, salvete koristite u bojama vatre: žuta, narančasta, crvena, a buket neka bude složen u obliku piramide. Ako se odlučite da stol za mladence bude u sektoru 2 (ljubav, brak, partnerski odnosi) koristite sav potrebni pribor u bojama zemlje: bež, oker, roze itd. Sektor 2 “zahtjeva” simbol zajedništva. To je kod Kineza predivan simbol bračne sreće, a Vi možete postaviti neke naše simbole. Simboli se ne moraju vidjeti, jer oni “rade” samo za vas.

Stol za mladence smješten u sektoru 2, pomoći će da stvorite i održite dobre uzajamne odnose sa gostima, rođacima, prijateljima. U bilo kojem sektoru da se nalazi, stol za mladence treba da je ukrašen simbolima bračne sreće, simbolima obilja. Stol za mladence NIKAKO ne smije biti okrenut ulaznim vratima. Za uljepšavanje sale koristite ogledala. Kutove u sali dobro osvijetlite da se ne zadržava tok energije.

 

Biljke za ukrašavanje ovog svečanog prostora nikako ne bi smjele biti sa obješenim listovima, sa zašiljenim i zapuštenim listovima. Žive yang biljke koje cvjetaju doprinjeti će vašem slavlju i atmosferi.

 

Pozivnice za vjenčanje možete napraviti u obliku osmerokuta, u obliku lepeze ili školjke. Svi ovi oblici simboliziraju sreću.

 

Ako nakon svadbe budete iznajmili stan za samostalan život ili kupujete stan, svakako izbjegavajte stan sa nedostajućim sektorom dva, (sektor braka i sektor partnerskih odnosa).

Cvijeće, pokloni, vatromet, veselje će proći, ali ovaj dan i ovo mjesto, povezivati će vašu prošlost i budućnost. Vaša odmjerenost i strpljenje pomoći će da zaobiđete nepredviđene, zamagljene situacije…

SUPER SALE SUBOTA…
Contact
February 9, 2020   //  
Rosalynn_DR1989_back-684x1024
Read More...
Vjenčanice većih brojeva
Contact
January 7, 2020   //  
eddy-k-curvy-2020-wedding-gown-collection-13
Read More...
EDDY K Najnovija…
Contact
December 20, 2019   //  
Rosalynn_DR1989
Read More...